Bijeenkomsten

Maandelijks zijn er open bijeenkomsten voor algoritmeverantwoordelijken en geïnteresseerden uit andere organisaties die willen meekijken en meeleren.

Praat mee op Pleio
 • maandag 23 mei, 15:45 uur

  Bias in algoritmes

  open bijeenkomst

  Hoe zorgen we ervoor dat we eerlijke algoritmes ontwikkelen en toepassen? Hoe gaan we om met bias? Hoe vertalen we deze kennis naar toepassingen waar mensen echt iets aan hebben en wat betekent dat in de praktijk voor product owners, business analisten en data scientists? Het Fairness Handboek biedt een leidraad en een handreiking. Het is aan ons om hier in de praktijk vorm aan te geven. Denk samen mee over hoe we hier de juiste impact mee kunnen maken.

 • donderdag 9 juni, 15:45 uur

  Handreiking Governance

  open bijeenkomst

  Onder voorbehoud

 • maandag 27 juni, 15:45 uur

  Toekomstverkenning Consortium

  open bijeenkomst

  Onder voorbehoud

Aanmelden

Wil je uitnodigingen ontvangen voor de bijeenkomsten? Meld je aan met een e-mail naar:

info@algoritmeregister.org

— Betrokken organisaties —

Open samenwerking

Momenteel verzamelen we de kopgroep van mensen die bezig zijn met het implementeren van een algoritmeregister. Samen brengen we de standaard in de praktijk in de eigen organisatie. Zo doende halen we concrete feedback op, die we verwerken in de volgende versie. Dit doen we in samenwerking met Code for NL (open community en meetups) en de Foundation for Public Code (open source code stewardship).