Grip op de algoritmes in je organisatie

De Algoritmeregister beheertool ondersteunt de algoritmeverantwoordelijke bij het snel en overzichtelijk inventariseren, registreren en actualiseren van informatie over de inzet van algoritmische toepassingen binnen de organisatie, op basis van de Algoritmeregister Standaard voor registratie van algoritmische toepassingen in overheidsorganisaties.

Alles op één plek

Als algoritmeverantwoordelijke heb je alle lopende en benodigde inventarisaties netjes bij elkaar, met contactgegevens, openstaande taken, en meer.

Eenvoudig delen

Deel inventarisaties eenvoudig met de betrokken personen, zodat die hun eigen velden ter controle kunnen doorlezen en aanvullen voor publicatie.

Hulp bij invullen

Alle tools, technieken en uitleg die nodig zijn om de verschillende facetten van de registratie goed te kunnen ophalen.

Flexibiliteit en transparantie

Definieer op organisatieniveau de velden die je wil gebruiken naast de standaardvelden en stel in wat je wil delen met de buitenwereld bij publicatie.

Publiceren

Publiceer registraties met één druk op de knop als open informatie op je eigen online overzicht en naar de nationale algoritme catalogus.

Niets vergeten

Ontvang notificaties als registraties moeten worden geupdate.

Open samenwerking

Momenteel verzamelen we de kopgroep van mensen die bezig zijn met het implementeren van een algoritmeregister. Samen brengen we de standaard in de praktijk in de eigen organisatie. Zo doende halen we concrete feedback op, die we verwerken in de volgende versie. Dit doen we in samenwerking met Code for NL (open community en meetups) en de Foundation for Public Code (open source code stewardship).